twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

miercuri, 20 ianuarie 2010

29 FEBRUARIE

29 februarie, zi rara care vine o data la 4 ani, are semnificatii aparte in traditia populara. Se stie ca anul bisect este rezultatul unor calcule complicate care tin seama de miscarea de revolutie a Pamantului, de echinoctii si de modul in care se stabileste data Pastelui.

O lege straveche spune ca in aceasta zi, femeile pot sa ceara in casatorie barbatul iubit. Legenda, relatata de Realitatea TV, dateaza din Irlanda secolului V. Sfanta Bridget l-a rugat pe Sfantul Patrick sa permita femeilor, intr-o singura zi din an, sa-i ceara in casatorie pe barbati. Pentru a-i face pe plac, acesta a hotarat ca ziua respectiva sa fie 29 februarie. Traditia s-a pastrat secole de-a randul, iar in secolul al XIII-lea a fost chiar adoptata ca lege in Scotia, iar barbatul care refuza cererea in casatorie era amendat.

Conform statisticilor, in lume exista aproximativ 4 milioane de aniversati pe 29 februarie. In Romania, sarbatorim 12.600 de romani, in timp ce in Statele Unite sunt 200 de mii de oameni, informeaza NewsIn.

Oamenii de stiinta au calculat care sunt sansele sa te nasti pe 29 februarie: una la 1.461. Si tot ei spun ca cei nascuti pe aceasta data, teoretic, ajung sa-si sarbatoreasca majoratul abia la 64 de ani.

Compozitorul operei "Barbierul din Sevilla", Gioacchino Rossini, si John Philip Holland, inventatorul si constructorul primului submarin, erau nascuti pe 29 februarie.

Istoria zilei de 29 decembrie

Niciun comentariu: