twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

SE SCUMPESTE ENERGIA ELECTRICA

Pretul energiei electrice va fi majorat cu 3,5-4% de la 1 ianuarie 2010, a declarat Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei Electrice (ANRE). In prima parte a anului, preturile nu vor suferi modificari spectaculoase in ciuda faptului ca EON Romania a cerut ANRE scumpirea electricitatii cu 12%, pentru populatie, pe motiv ca trebuie sa recupereze pierderile de anul trecut.

"La sfarsitul fiecarui an, operatorii cer ajustarea preturilor. Din costurile prezentate de EON, intr-adevar, au de recuperat pierderi din anii trecuti. Insa, in prima parte a anului preturile nu vor creste cu mai mult decat a stabilit autoritatea de reglementare",a precizat Lificiu. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

Lificiu sustine ca preturile la energia electrica nu vor fi influentate de majorarea accizelor. "Influenta este nesemnificativa", a afirmat presedintele ANRE. Accizele pentru anul viitor se vor calcula la un curs de 4,2688 lei/euro, cu 14,2% mai mare fata de anul trecut.

HotNews.ro

Niciun comentariu: