twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

marți, 19 ianuarie 2010

DESPRE RADIO

Il ascultam in masina in drum spre munca, in bucatarie si chiar si in timpul liber, radioul este inca o parte din viata noastra chiar daca alte mijloace media mai moderne l-au inlocuit. Insa, la inceputurile sale, radioul a uimit intreaga lume, fiind asociat chiar si cu fenomene paranormale, fenomene care poate se intampla inca numai ca suntem mult prea ocupati ca sa le observam.

In 1960, un tanar din Chicago, pe numele sau George, si-a pierdut un dinte din fata. Un an mai tarziu a fost reparat "cu o capsula care era conectata la un niste fire de alama", dupa cum isi aminteste George. La scurt timp dupa asta, baiatul a inceput sa auda muzica, de obicei melodii la moda. Insa, dupa ce dentistul i-a inlocuit capsula initiala cu una care nu era conectata la fire, muzica s-a oprit.

De asemenea, in 1960, o femeie din Chicago sustinea ca, in timpul unei plimbari cu trenul, a auzit reclame. Femeia avea in gura o plomba de argint.

Si comediana Lucille Ball a sustinut ca a prins niste semnale radio cu plomba ei, iar informatiile obtinute astfel au dus la prinderea unui spion japonez.

De asemenea, se crede ca prin radio s-a stabilit primul contact cu extraterestrii.

Edwin Armstrong, inventatorul undelor radio FM, avea o inclinatie deosebita pentru...cataratul pe stalpii de radio. Uneori, cand ajungea in varf, el se agata de calcaie statea atarnat. O data, inventatorul undelor FM s-a catarat ca o maimuta pe stalpul RCA.

Niciun comentariu: